Brisel čeka odgovore na dodatna pitanja iz Upitnika

Srna
Brisel čeka odgovore na dodatna pitanja iz Upitnika

Sarajevo - EU očekuje od BiH da uskoro dostavi odgovore na dodatna pitanja iz Upitnika Evropske komisije u okviru izrade mišljenja, rekla je Srni portparol Delegacije EU u BiH Jamila Milović Halilović.

Ona je naglasila da bi ti odgovori i napredak u reformama doprinijeli približavanju Uniji BiH, koja je podnijela zahtjev za članstvo 2016. godine.

“Pitanja o članstvu u NATO-u, trebate uputiti NATO-u”, rekla je Halilovićeva odgovarajući na pitanje da li je aktiviranje Akcionog plana za članstvo BiH u Sjeveroatlantskoj alijansi na bilo koji način vezana za evropske integracije, odnosno aspiracije za članstvo u EU.

Predsjedništvo BiH usvojilo je na sjednici 12. decembra zajedničku izjavu u kojoj se izražava opredijeljenost da do 31. decembra budu dostavljeni odgovori BiH na dodatna pitanja Evropske komisije u postupku pripreme mišljenja o zahtjevu BiH za članstvo u EU.

Evropska komisija je 20. juna proslijedila 655 dodatnih pitanja na Upitnik sa ciljem pripreme mišljenja o zahtjevu BiH za članstvo u EU.

Svrha dodatnih pitanja je da BiH pojasni inicijalnih 3.242 odgovora na Upitnik koji su u februaru predati predsjedniku Evropske komisije Žan-Klodu Junkeru.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana