Bosić demantovao navode iz pisma Tomislava Kovača

Srna
Bosić demantovao navode iz pisma Tomislava Kovača

Banjaluka - Član SDS-a Mladen Bosić saopštio je da nisu tačni navodi u pismu ratnog generala policije Republike Srpske Tomislava Kovača upućenom Glavnom odboru SDS-a i da ne zna zašto se Kovač lažima obrušio na njega.

"On iznosi notorne laži da mi navodno neko plaća karte za Dubrovnik i da treba da razjasnim svoj odnos sa /poslanikom HDZ-a u parlamentu BiH/ Nikom Lozančićem, te da posjeduje podatke o meni koje je dobio u stranim službama od onih žkoji vole srpski narodž", naveo je Bosić u demantiju koji je objavila Radio-televizija Republike Srpske.

Bosić tvrdi da u Dubrovniku nije bio posljednjih 30 godina i da mu stoga niko nikada nije ni platio kartu.

"Sa gospodinom Nikom Lozančićem nikada nisam popio ni kafu, iako smo bili poslanici u prethodnom sazivu parlamenta BiH, a ne sarađujem ni sa jednom ni žprijateljskom ni neprijateljskomž stranom službom, za razliku od Kovača koji to i sam priznaje", istakao je Bosić.

Bosić ističe da mu nije poznato zašto se Kovač svojim lažima u posljednjim izjavama obrušio na njega.

"Nemam nikakve veze sa njim niti bilo kim ko je vezan za njegove probleme. Za razliku od njega ja nikada nisam bio saradnik ni Haškog tribunala ni bilo kojeg drugog suda za ratne zločine", istakao je Bosić.

Bosić navodi da je njegov posljednji kontakt sa Kovačem bio kada se prije par godina telefonski uključio u emisiju u kojoj je učestvovao da bi, kako ističe, napao stav stranke da Republika Srpska ne treba da ide bez Srbije u NATO pakt.

"Sada nije teško pogoditi za koju je Kovač stranu radio tada, a za koju sada", kaže Bosić.

Ratni general policije Republike Srpske Tomislav Kovač u novom pismu Glavnom odboru SDS-a poziva ovu stranku i njene čelnike da se javno izjasne o navodnim kriminalnim radnjama Kovača i progovore o pojedinim aferama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana