Босић демантовао наводе из писма Томислава Ковача

Срна
Босић демантовао наводе из писма Томислава Ковача

Бањалука - Члан СДС-а Младен Босић саопштио је да нису тачни наводи у писму ратног генерала полиције Републике Српске Томислава Ковача упућеном Главном одбору СДС-а и да не зна зашто се Ковач лажима обрушио на њега.

"Он износи ноторне лажи да ми наводно неко плаћа карте за Дубровник и да треба да разјасним свој однос са /послаником ХДЗ-а у парламенту БиХ/ Ником Лозанчићем, те да посједује податке о мени које је добио у страним службама од оних жкоји воле српски народж", навео је Босић у демантију који је објавила Радио-телевизија Републике Српске.

Босић тврди да у Дубровнику није био посљедњих 30 година и да му стога нико никада није ни платио карту.

"Са господином Ником Лозанчићем никада нисам попио ни кафу, иако смо били посланици у претходном сазиву парламента БиХ, а не сарађујем ни са једном ни жпријатељском ни непријатељскомж страном службом, за разлику од Ковача који то и сам признаје", истакао је Босић.

Босић истиче да му није познато зашто се Ковач својим лажима у посљедњим изјавама обрушио на њега.

"Немам никакве везе са њим нити било ким ко је везан за његове проблеме. За разлику од њега ја никада нисам био сарадник ни Хашког трибунала ни било којег другог суда за ратне злочине", истакао је Босић.

Босић наводи да је његов посљедњи контакт са Ковачем био када се прије пар година телефонски укључио у емисију у којој је учествовао да би, како истиче, напао став странке да Република Српска не треба да иде без Србије у НАТО пакт.

"Сада није тешко погодити за коју је Ковач страну радио тада, а за коју сада", каже Босић.

Ратни генерал полиције Републике Српске Томислав Ковач у новом писму Главном одбору СДС-а позива ову странку и њене челнике да се јавно изјасне о наводним криминалним радњама Ковача и проговоре о појединим аферама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана