Bosančić: Tražimo ostavku Pavića, ne želimo dalju tajkunizaciju DNS-a

Srna
Bosančić: Tražimo ostavku Pavića, ne želimo dalju tajkunizaciju DNS-a

Banjaluka - Gradski odbor DNS-a Banjaluka zatražiće ostavku predsjednika stranke Marka Pavića jer ako je neko odgovoran za stanje u DNS-u onda je to on, rekao je Srni sekretar banjalučkog odbora DNS-a Boran Bosančić.

Bosančić je istakao da Gradski odbor Banjaluka ne želi da dozvoli dalju tajkunizaciju stranke.

"DNS danas više podsjeća na SDS u periodu 2000-2006. nego na izvorne principe DNS-a. Ne trebamo se igrati voljom birača, imajući u vidu da je Pavić 2014. godine rekao da ćemo imati predsjednika Vlade Republike Srpske, a 2018. godine da ćemo imati kandidata za predsjednika Srpske ili člana Predsjedništva BiH, potom i da ćemo imati predsjednika Vlade, a od toga nema ništa. Politika treba da se vodi na realnim osnovama i mi želimo da se vratimo izvornim principima DNS-a i realnim obećanjima našim biračima koja možemo ispuniti", naglasio je Bosančić.

Prema njegovim riječima, odluka Predsjedništva DNS-a o razrješenju zamjenika predsjednika stranke Nedeljka Čubrilovića je neprihvatljiva za Gradski odbor DNS-a Banjaluka.

"Čubrilović je osnivač stranke i dao je ogroman doprinos njenom razvoju u Banjaluci. Mi ne želimo da prihvatimo da stranka bude vođena na način da svako može da bude potpredsjednik stranke osim onih koji su njeni dugogodišnji članovi. Apsolutno ne želimo da prihvatamo takve principe i da kadrovsku i svaku drugu politiku vode ljudi koji su u DNS-u manje od pola godine. Pavić je to sve omogućio i mi ne možemo da na taj način dalje funkcionišemo i zbog toga tražimo od njega da podnese ostavku", istakao je Bosančić.

On je dodao da uvažavaju Pavićeve dugogodišnje zasluge, ali da je vrijeme za moderniji i snažniji DNS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana