Босанчић: Нова странка зваће се Демократски савез

Срна
Босанчић: Нова странка зваће се Демократски савез

Бањалука - Нова политичка партија чије су оснивање иницирали донедавни замјеник предсједника ДНС-а Недељко Чубриловић и остали чланови Независног демократског клуба у Народној скупштини Републике Српске имаће назив Демократски савез, рекао је данас Срни члан Иницијативног одбора за оснивање нове странке Боран Босанчић.

Он је истакао да би назив странке и дефинитивно требао да буде потврђен на сутрашњој сједници Иницијативног одбора.

“У оптицају је било више назива, али је одлучено да то буде Демократски савез. Једина дилема је да ли ће скраћеница бити ДС или ДЕМОС, али би и она требало да буде отклоњена на сутрашњем састанку Иницијативног одбора”, рекао је Босанчић.

Према његовим ријечима, Иницијативни одбор ће осим назива странке разматрати и приједлог њеног статута и програма кпоји су основни акти политичке организације.

Босанчић је нагласио да расте подршка оснивању нове политичке партије и да ће се многи градски и општински одбори ДНС-а прикључити Демократском савезу.

“За сада је уз нас 28 градских и општинских одбора, а из ДНС-а ће изаћи и 70 одборника и 67 чланова Главног одбора. Сигурно је да ће бити и додатних људи који ће нам се прикључити”, каже Босанчић.

Демократском савезу прикључиће се и Снага Херцеговине, чије је је сједиште у Требињу и чији су кандидати на посљедњим изборима били на листама ДНС-а.

“Предсједник Снаге Херцеговине Слободан Шараба је у Иницијативном одбору за оснивање нове политичке организације и биће и будући предсједник регионалног одбора Демократског савеза”, истакао је Босанчић.

Оснивачка скупштина Демократског савеза, како је раније најављено, требало би да буде одржана 22. децембра у Бањалуци.

Тада ће бити усвојени оснивачки акти странке, а биће изабрано и руководство, односно предсједник, замјеник предсједника, потпредсједници, Предсједништво и Главни одбор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана