Bogdanić: Pokazaćemo crveni karton Miličeviću

D. M.
Bogdanić: Pokazaćemo crveni karton Miličeviću

Teslić - Predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Teslić Dragan Bogdanić biće kandidat ove stranke na izborima za načelnika ove opštine, odlučeno je na zajedničkoj sjednici Izvršnog komiteta i Predsjedništva teslićkog SNSD-a. Iz teslićkog SNSD-a poručuju da će Bogdanićevu kandidaturu predložiti koalicionim partnerima iz skupštinske većine u Tesliću, uz ocjenu da su spremni da čuju i njihove prijedloge.

Podsjećamo, SNSD je zajedno sa svojim koalicionim partnerima u Skupštini opštine Teslić 31. januara donio odluku o opozivu sadašnjeg načelnika Teslića Milana Miličevića iz SDS-a, a referendum o opozivu zakazan je za 3. mart.

Dragan Bogdanić kaže za “Glas Srpske” da odluka o njegovoj kandidaturi nije preuranjena zato što je SNSD uvjeren da će građani na referendumu podržati opoziv aktuelnog načelnika.

- Moja kandidatura nije konačna, jer ćemo o tome razgovarati sa našim koalicionim partnerima, ali smo uvjereni da će Teslićani 3. marta pokazati crveni karton aktuelnom načelniku i politici SDS-a - kaže Bogdanić.

On podsjeća da je u odluci o pokretanju opoziva navedeno da odlazeći načelnik Milan Miličević nije obezbijedio izvršavanje zakona, drugih propisa i opštih akata, te da ne sprovodi odluke Skupštine opštine Teslić i strateška razvojna dokumenta.

- Opoziv predstavlja odgovor na šestogodišnju lošu vladavinu SDS-a u Tesliću - kaže Bogdanić.

Prvi čovjek teslićkog SNSD-a, koji je na oktobarskim izborima osvojio poslanički mandat u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, podsjeća i da je inicijativu za pokretanje opoziva podržao 21 odbornik u teslićkom parlamentu. Pored SNSD-a, za pokretanje opoziva glasali su odbornici Socijalističke partije, DNS-a, SDA, SDP-a i nezavisni odbornici koji su napustili PDP, dok su protiv bili odbornici SDS-a.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana