Беванда: У рјешавање проблема укључити све нивое власти, а не призивати државне ударе

Срна
Беванда: У рјешавање проблема укључити све нивое власти, а не призивати државне ударе

Сарајево - Министар финансија и трезора у Савјету министара Вјекослав Беванда оцијенио је у изјави за Срну да није добро предузимати никаве самосталне активности у вези ситуације са мигрантима у БиХ и да је нужно да се у рјешавање овог проблема укључе сви нивои власти у БиХ, а не да се призивају "државни удари".

Он је подсјетио да се на прошлој сједници Савјета министара БиХ разговарало о мигрантској кризи с којом се сусреће БиХ и да су свим министрима познате околности и могућности у којима се рјешавају проблеми миграната, због чега није добро излазити с исхитреним изјавама и додатно дизати тензије.

"Треба наступити као држава у складу са уставним надлежностима, а не призивати некакве државне ударе и треба поштовати одлуке и надлежности нижих нивоа власти прије него се предузме било која активност", поручио је Беванда.

Он је устврдио да мигрантска криза мора бити под контролом координацијских тијела које укључују све нивое власти, ако се жели остати хладне главе и да се одговорно рјешавају проблеми с којима се већ дуже вријеме сусреће цијела Европа.

Пет аутобуса са 270 миграната који су јутрос из Сарајева кренули ка азилантском центру Салаковац код Мостара полиција је зауставила у Коњицу и вратила на Иван-седло.

Министарство унутрашњих послова Херцеговачко-неретванског кантона упутило је Специјалну јединицу на Иван-седло а интервентну полицију на локацију Владичиног хана, сјеверно од Мостара како би онемогућили пролазак миграната из Сарајеву у Азилантски ценатра Селаковац, јавио је дописник Срне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана