Беванда: Ситуација са мигрантима све гора, институције интензивно раде

Срна
Беванда: Ситуација са мигрантима све гора, институције интензивно раде

Сарајево - Министар финансија и трезора у Савјету министара Вјекослав Беванда оцијенио је данас да ситуација у вези са мигрантима у БиХ из дана у дан постаје "све гора", али да институције БиХ интензивно раде свој посао на олакшавању ситуације.

Беванда у изјави новинарима није желио да износи више детаља са сједнице Савјета министара у вези са мигрантском кризом.


Он је рекао да је Савјет министара БиХ данас усвојио три одлуке о усвајању политике плата и накнада у институцијама БиХ за период 2019-2022. година, о висини основице за обрачун плате и о висини регреса за годишњи одмору запосленим у институцијама БиХ за 2019. годину.

"То је једноставно наша обавеза коју је требало да урадимо до краја јуна, али са малим кашњењем донијели смо данас политику плата за наредни период, држећи се смјерница", рекао је Беванда новинарима у Сарајеву.

Он је истакао "да су друге двије одлуке, о висини основице и висини регреса, донесене на прошлогодишњем нивоу и у складу са глобалним фискалним оквиром који је, што се тиче издвајања из Управе за индиректно опорезивање БиХ, остао истовјетан".

Према његовим ријечима, о Стратегији за процесуирање ратних злочина, документу који је на прошлој сједници био скинут са дневног реда, биће ријечи на наредној сједници Савјета министара, највјероватније у сљедећи уторак, 24. јула.

Беванда је потврдио да су са дневног реда данашње сједнице, на захтјев министра правде БиХ Јосипа Грубеше /који није био присутан/, скинути приједлози измјена правилника о систематизацији радних мјеста у 11 институција БиХ, јер је Грубеша на ове акте упутио низ примједби.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана