Беванда: Нису створени услови да се новац од путарина дозначи ентитетима

Срна
Беванда: Нису створени услови да се новац од путарина дозначи ентитетима

Сарајево - Министар финансија и трезора у Савјету министара Вјекослав Беванда изјавио је да није било сагласности међу ентитетима у вези са начином расподјеле прихода од путарина, чиме нису створени услови да се новац дозначи јавним ентитетским предузећима за изградњу ауто-путева.

Беванда, који је и предсједавајући Управног одбора Управе за индиректно опорезивање БиХ, разговарао је данас у Сарајеву са директором Канцеларије Европске банке за обнову и развој /ЕБРД/ у БиХ Ианом Брауном и вишим савјетником за инвестиције ове банке Френклином Стивцом о актуелној ситуацији у вези са акумулирањем прихода од путарина на посебном подрачуну Централне банке БиХ.

Током сусрета било је ријечи о пружању подршке приватном сектору у БиХ, што би ЕБРД подржала кроз Савјет инвеститора, али су те активности у зачетку иако је раније потписан Меморандум о разумијевању између Савјета министара и ЕБРД-а, саопштено је из Министарства финансија и трезора БиХ.

На састанку је разговарано и о пројектима које су у току и будућим активностима које у БиХ финансира ЕБРД.

Саговорници су се сагласили да је нужно у ове пројекте укључити и ниже нивое власти због надлежности које имају и боље оперативности како не би дошло до застоја у започетим реформама које треба да убрзају инвестиционе процесе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана