Беванда: Мигранти су илегално премјештени у Салаковац

Срна
Беванда: Мигранти су илегално премјештени у Салаковац

Сарајево - Министар финансија и трезора БиХ Вјекослав Беванда изјавио је да на прошлој сједници Савјета министара није било формалног закључка о премјештању миграната из Сарајева у Салаковац код Мостара.

“Апсолутно није одобрено пребацивање миграната у /центар за смјештај миграната/ Салаковац код Мостара. То се стално злоупотребљава у јавности. Савјет министара о томе није донио одлуку. Да будем прецизнији – није донесен никакав закључак”, рекао је Беванда за “Вечерњи лист”, издање за БиХ.

Беванда је појаснио да је на посљедњој затвореној сједници Савјета министара представљена информација о мигрантској кризи, али да није било никаквих закључака, додавши да је министар безбједности Драган Мектић напустио сједницу, “јер је журио на телевизијску емисију у Бањалуку”.

“То најбоље говори о његовим /Мектићевим/ интерпретацијама да је било шта закључено. Он и министар /иностраних послова БиХ Игор/ Црнадак нису били на том дијелу сједнице”, навео је Беванда.

Беванда је додао да је на сједници понуђен и обиман материјал који се зове Акциони план за рјешавање мигрантске кризе, те да је на крају закључено да се нацрт тог плана усваја.

“Понављам, нацрт, на који су сви требали дати мишљења, коментаре и приједлоге о томе шта даље радити”, закључио је Беванда, који је и замјеник предсједавајућег Савјета министара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана