Antisemitske poruke u Tuzli i Sarajevu

Srna
Antisemitske poruke u Tuzli i Sarajevu

Sarajevo - U Tuzli i Sarajevu u posljednjih nekoliko dana na ulazima u zgrade u kojima žive članovi Jevrejske zajednice ispisani su uvredljivi grafiti, javio je portal “Kliks”.

Član Jevrejske zajednice u BiH Igor Kožemjakin najoštrije je osudio ove napade na pripadnike zajednice, kao i svaki govor mržnje i bilo kakav akt kojim se vrijeđaju nacionalna osjećanja građana.


“Pozivamo sve relevantne društvene faktore da se pridruže osudi ovih vandalskih djela i pruže podršku i zaštitu svojim sugrađanima, pripadnicima naše zajednice. Apelujemo na nadležne organe da identifikuju i kazne počinioce u skladu sa zakonom”, istakao je Kožemjakin na svom “Fejsbuk” profilu.

On je naveo da je Jevrejska zajednica u BiH uvijek isticala izostanak antisemitskih ispada u BiH kao pozitivan primjer načina života i njegovanja dobrih odnosa.

“Sa ogorčenjem smo primili ovu vijest, svjesni da ovi incidenti neće narušiti dobrosusjedske odnose koje Jevreji u BiH grade sa sugrađanima drugih etničkih i vjerskih grupa”, naglasio je Kožemjakin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana