Александар Симић: Раширио сам заставу јер Срби не могу бити једини кривци“

Александар Симић: Раширио сам заставу јер Срби не могу бити једини кривци“ 23.11.2017 12:51 | Срна

Хаг - Александар Симић, Холанђанин поријеклом из Србије који је чекајући пресуду генералу Ратку Младићу испред Хашког трибунала јуче раширио српску заставу и изазвао гњев чланова удружења из ФБиХ, рекао је да је имао потребу да покаже да постоји и друга страна, да су оба народа имала жртве и да Срби не могу бити једини кривци.

„Није ми била намера да икога провоцирам, али када сам видео транспаренте са порукама да је Младић ратни злочинац и одговоран за геноцид, жпукао ми је филмж“, рекао је Симић (22).

Он живи у Ротердаму, гдје студира маркетинг и комуникације, а у Хаг је дошао у нади да ће ући у судницу да уживо види и можда чак упозна генерала Младића, коме се, како каже, одувијек диви.

„Нису ми дали да уђем, па сам остао испред да чекам пресуду“, истакао је Симић за „Вечерње новости“.

Он је рекао да је о генералу Младићу много слушао од бројне фамилије која је из БиХ избјегла у Лозницу.

„Да није било генерала, данас не би било ни њих. Зато је ова пресуда црни дан за Србе“, рекао је Симић.

Предсједник Удружења „Жена - жртва рата“ Бакира Хасечић покушала је јуче да Симићу отме заставу, али је он нипошто није пуштао.

Ситуацију је смирио полицајац, који је Александра замолио да се склони, из страха за његову безбједност и могући линч, јер је био једини који је дошао да подржи Младића, пише лист.

Првостепено вијеће Хашког трибунала осудило је јуче некадашњег команданта Главног штаба Војске Републике Српске генерала Ратка Младића на доживотну казну затвора.



© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица