Ахметовић објавио кандидатуру за потпредсједника РС

Срна
Ахметовић објавио кандидатуру за потпредсједника РС

Сарајево - Овдје сам се родио, проживио и најљепше и најтеже тренутке свог живота и одавде, из моје Сребренице, крећем у утрку за потпредсједника Републике Српске, коју ћу и добити, изјавио је вечерас Садик Ахметовић, посланик у Парламенту БиХ и члан Предсједништва Независног блока.

Ахметовић је вечерас на оснивачкој скупштини ОО НБ Сребреница, у препуној сали Дома културе која је била премала да прими све заинтересоване грађане, званично објавио кандидатуру за потпредсједника Републике Српске.

''Гдје год да сам био, шта год да сам радио, моја Сребреница је увијек била са мном. И зато, драги моји суграђани, моји Сребреничани, са којима сам прошао и најбоље и најгоре, желим пред вама званично објавити да ћу се на предстојећим изборима кандидовати за мјесто потпредсједника РС испред Независног блока и да ћу, заједно са вама и побиједити!'', поручио је Ахметовић.

Положај Бошњака повратника у РС није задовољавајући и за то се не могу кривити само актуелне власти у овом ентитету, сматра Ахметовић.

“Не можемо очекивати да се за наша права у РС боре други, али са правом очекујемо да се повратницима баве наши представници у ентитетској власти. Од њих можемо и морамо захтијевати да се боре за све нас и наша права, а не само за своју плату и положај. Од првог дана сам са вама, међу првима сам се вратио у Сребреницу и знам са којим проблемима се сви ми суочавамо дуги низ година. Никада се нисам либио да кажем оно што мислим и укажем на бројне грешке и пропусте оних који тренутно одлучују о нама и нашој судбини. Није их брига, доказали су нам то, али има нас које је брига. Нас, који смо се без обзира на горке успомене вратили да живимо на нашој земљи и који ту желимо остати. Нас, који нећемо никада заборавити оно што је било, али који желимо живјети нормално са свим људима, без обзира како се звали, а који размишљају исто као ми”, рекао је Ахметовић и додао:

''Осјећам обавезу према својим прецима и својим суграђанима, али и свим грађанима РС и БиХ, да се борим да се ово катастрофално стање у држави промијени. Желим, хоћу и знам да могу, уз помоћ свих људи добре воље, који у Независном блоку, мојим колегама и мени препознају капацитет, утицати да се сваки грађанин ове земље, на сваком њеном педљу осјећа сигурно, живи нормално и има оптималне услове за живот''.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана