ATV: SIPA provjerava Kutlešu

ATV
ATV: SIPA provjerava Kutlešu

Banjaluka - U Tužilaštvo BiH stigla je prijava protiv bivšeg generalnog sekretara Savjeta ministara Zvonimira Kutleše. U prijavi, kako saznaje ATV, između ostalog piše da su Kutleši, i po završetku mandata, stizale uplate iz Savjeta ministara po raznim osnovama.

U Tužilaštvu BiH juče ništa zvanično, poručuju samo da je odgovor u proceduri. Zato se oglasio Zvonimir Kutleša. Tvrdi da za prijavu prvi put čuje i da, uplata, sem otpremnine i zaostalih dugovanja, nije bilo nakon razriješenja.

"Nikakve isplate nisu vršene osim otpremnine. Samo dugovanja za prethodni period, naravno ako sam napravio neki trošak u prethodnoj ili račun ili šta ja znam ili reprezentacija to je sasvim prirodno da mi plaćaju, to su obaveze iz prethodnog perioda, a ništa nakon”, rekao je bivši generalni sekretar Savjeta ministara BiH Zvonimir Kutleša.

Kako ATV saznaje, Tužilaštvo je prijavu prosljedilo SIPI, koja će se njome dalje baviti. Ali ni iz SIPE danas ne stiže zvanično. I tamo je odgovor u proceduri. Nisu mnogo pričljiviji ni u Savjetu ministara. Na prijavu nemaju komentar.

"Upit koji ste nam poslali treba postaviti nadležnim institucijama kojima se podnose prijave, a Generalno tajništvo Vijeća ministara BiH takvih saznanja nema”, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Kutleša je na poziciji generalnog sekretara bio deset godina, a njegov mandat istekao je 2015. godine. Tada je Savjet ministara raspisao javni konkurs, ali je Kutleša tu dužnost obavljao u tehničkom mandatu do kraja 2017. godine kada je za novog generalnog sekretara imenovan Robert Vidović. Zvonimir Kutleša je na samom vrhu liste zvaničnika koji su najduže obavljali istu funkciju, a za koju je primao neto platu u iznosu od 3.000 maraka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana