АТВ: СИПА провјерава Кутлешу

ATV
АТВ: СИПА провјерава Кутлешу

Бањалука - У Тужилаштво БиХ стигла је пријава против бившег генералног секретара Савјета министара Звонимира Кутлеше. У пријави, како сазнаје АТВ, између осталог пише да су Кутлеши, и по завршетку мандата, стизале уплате из Савјета министара по разним основама.

У Тужилаштву БиХ јуче ништа званично, поручују само да је одговор у процедури. Зато се огласио Звонимир Кутлеша. Тврди да за пријаву први пут чује и да, уплата, сем отпремнине и заосталих дуговања, није било након разријешења.

"Никакве исплате нису вршене осим отпремнине. Само дуговања за претходни период, наравно ако сам направио неки трошак у претходној или рачун или шта ја знам или репрезентација то је сасвим природно да ми плаћају, то су обавезе из претходног периода, а ништа након”, рекао је бивши генерални секретар Савјета министара БиХ Звонимир Кутлеша.

Како АТВ сазнаје, Тужилаштво је пријаву просљедило СИПИ, која ће се њоме даље бавити. Али ни из СИПЕ данас не стиже званично. И тамо је одговор у процедури. Нису много причљивији ни у Савјету министара. На пријаву немају коментар.

"Упит који сте нам послали треба поставити надлежним институцијама којима се подносе пријаве, а Генерално тајништво Вијећа министара БиХ таквих сазнања нема”, саопштено је из Савјета министара.

Кутлеша је на позицији генералног секретара био десет година, а његов мандат истекао је 2015. године. Тада је Савјет министара расписао јавни конкурс, али је Кутлеша ту дужност обављао у техничком мандату до краја 2017. године када је за новог генералног секретара именован Роберт Видовић. Звонимир Кутлеша је на самом врху листе званичника који су најдуже обављали исту функцију, а за коју је примао нето плату у износу од 3.000 марака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана