Ukrajinci raspoređuju vojsku duž linije kontakta

Ukrajinci raspoređuju vojsku duž linije kontakta 01.09.2018 00:15 | Srna

Donjeck - Bezbjednosne službe Donjecke Narodne Republike /DNR/ primijetile su aktivno raspoređivanje snaga ukrajinske vojske duž linije kontakta, nakon ubistva donjeckog premijera Aleksandra Zaharčenka, izjavio je zamjenik komandanta donjecke Operativne komande Eduard Basurin.

On je rekao da su i ukrajinske i donjecke snage trenutno u stanju pripravnosti, javio je TASS.


“Sve vojne snage su u stanju pripravnosti. Mislimo da je konačni cilj napada bilo destabilizacija područja u blizini linije kontakta, čemu su se nadale tajne službe Ukrajine i SAD. Ne isključujemo mogućnost ofanzive na jednom dijelu linije kontakta”, rekao je Basurin.

On je ranije upozorio da postoji mogućnost da su SAD direktno umiješane u ubistvo premijera Zaharčenka.

Državna istražna komisija Rusije saopštila je da ubistvo premijera Donjecke Narodne Republike Aleksandra Zaharčenka tretira kao čin međunarodnog terorizma.

U saopštenju se navodi da je otvorena istraga o ubistvu.

Zaharčenkov savjetnik Aleksandar Kazakov izjavio je da su lica koja su osumnjičena za ubistvo privedena vlastima u Donjecku.

Moskva je ranije za eksploziju u restoranu “Separ” u centru Donjecka, u kojoj je Zaharčenko ubijen, optužila vlasti u Kijevu. Bezbjednosna služba Ukrajine saopštila da vjeruje da je smrt Zaharčenka “rezultat sukoba proruskih boraca i njihovih ruskih sponzora”.

Zaharčenko je poginuo u eksploziji koja se dogodila u restoranu u centru Donjecka.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica