Зимска олуја у САД, отказано више од 1.550 летова

Танјуг
Зимска олуја у САД, отказано више од 1.550 летова

Вашингтон - Више од 1.550 летова ка и из Сједињених Америчких Држава отказано је због велике зимске олује, која је пореметила транспорт широм земље.

Поред тога, како наводи сајт за праћење летова “ФлигхтАњаре”, одложено је скоро 1.500 летова.

Како наводи АП, међу најтеже погођеним аеродромима је међународни аеродром Логан у Бостону, док је са Регионалног аеродрома Манццестер-Бостон у Њу Хемпссиру заказано полетање само три авиона.

Отказани су сви летови на међународном аеродрому у Берлингтону. 

АП истиче да су зимском олујом, која је погодила амерички Средњи запад и Североисток, погођени и други видови транспорта, попут жељезничког.

Америчка жељезничка компанија Амтрак саопштила је да очекује да ће се сви њени возови поново саобраћајати у складу са распоредом у понедјељак, након викенда који су обиљежили отказивање и одлагање возова, изазваних олујом.

Међу линијама на које је утицала олуја су линија од Бостона до Вашингтона, од Њујорка до Бафала, од Цикага ка Њујорку и Бостону, као и линија од Њујорка, ка Филаделфији и Харисбургу.

Путници се упозоравају да буду опрезни приликом уласка и изласка из возова, јер би платформе и даље могле да буду клизаве због леда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана