Zaharova: Vašington inicirao kampanju blaćenja i dezinformisanja

Srna
Zaharova: Vašington inicirao kampanju blaćenja i dezinformisanja

Moskva - Vašington je inicirao kampanju blaćenja i dezinformisanja u vezi sa nedavnim izborom šefa Interpola i Moskva žali zbog toga, rekla je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

"Došlo je do dezinformisanja bez presedana, do pritiska i blaćenja u periodu uoči glasanja. Nažalost, SAD su inicirale ovu kampanju protiv ruskog kandidata", rekla je Zaharova novinarima.


Ona je dodala da se "Vašington nije držao ni svog principa da ne otkriva svoje preference tokom izbora u međunarodnim organizacijama i umiješao je u to svoje Ministarstvo spoljnih poslova nakon što je otvoreno krenuo putem sprečavanja ruskog kandidata da bude izabran".

Ona je rekla da je ovo grubo uplitanje u unutrašnja pitanja Interpola, dodajući da Moskva smatra da su ti postupci neprihvatljivi i nanose štetu reputaciji ovoj međunarodnoj policijskoj organizaciji.

Ranije je grupa američkih senatora uputila pismo u kome su se izjasnili protiv izbora ruskog kandidata Aleksandra Prokopčuka za šefa Interpola, koji je potpredsjednik ove organizacije za Evropu.

Interpol je izabrao Kim Džong Janga iz Južne Koreje za svog predsjednika, podsjeća "Sputnjik".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana