Vrijeme da se London izvini

Agencije
Vrijeme da se London izvini

Moskva - Ruska Ambasada u Velikoj Britaniji saopštila je danas da je vrijeme da se London izvini Rusiji zbog optužbi u vezi sa trovanjem Sergeja i Julije Skripalj, jer nisu pružili nijedan dokaz da potkrijepe svoje tvrdnje.

“Došao je trenutak da se britanske vlasti izvine Rusiji zbog optužbi koju je pratila antiruska kampanja koja je bila bez presedana, da odgovori na sva pitanja i zahtjeve koje su zvanično upućene po ovom pitanju, da se angažuje zajedno sa ruskim organima koji su otvorili istragu u vezi sa pokušajem ubistva Julije Skripalj i da prekinu sa izolacijom dvoje ruskih državljana”, navodi se u saopštenju Ambasade.


U međuvremenu, ruski predsjednik Vladimir Putin apelovao je da se prekinu spekulacije o takozvanom slučaju Skripalj i da se umjesto toga provede zajednička objektivna istraga.

“Moramo ili da provedemo zajedničku objektivnu i temeljitu istragu ili jednostavno da prekinemo da pričamo o tome, jer ne vodi ničemu, samo pogoršava odnose”, naglasio je Putin, prenio je “Sputnjik”.

Putin je, takođe, postavio pitanje u vezi sa činjenicom da se radi o trovanju Sergeja Skripalja, bivšeg ruskog dvostrukog agenta i njegove ćerke Julije, nervnim agensom.

“Ja nisam stručnjak za nervne agense, ali koliko znam kada se agens koristi žrtve napada umiru na licu mjesta, skoro istog trenutka. Ali u ovom slučaju ništa se nije dogodilo. Skripalj i njegova ćerka su živi i otpušteni su iz bolnice. Njegova ćerka izgleda sasvim u redu, svi su živi i zdravi”, rekao je Putin.

Britanski savjetnik za nacionalnu bezbjednost Mark Sedvil rekao je 1. maja pred donjim domom britanskog parlamenta da nisu identifikovani osumnjičeni za napad od 4. marta nervnim agensom na Sergeja Skripalja i njegovu ćerku Juliju u Solsberiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana