Вријеме да се Лондон извини

Агенције
Вријеме да се Лондон извини

Москва - Руска Амбасада у Великој Британији саопштила је данас да је вријеме да се Лондон извини Русији због оптужби у вези са тровањем Сергеја и Јулије Скрипаљ, јер нису пружили ниједан доказ да поткријепе своје тврдње.

“Дошао је тренутак да се британске власти извине Русији због оптужби коју је пратила антируска кампања која је била без преседана, да одговори на сва питања и захтјеве које су званично упућене по овом питању, да се ангажује заједно са руским органима који су отворили истрагу у вези са покушајем убиства Јулије Скрипаљ и да прекину са изолацијом двоје руских држављана”, наводи се у саопштењу Амбасаде.


У међувремену, руски предсједник Владимир Путин апеловао је да се прекину спекулације о такозваном случају Скрипаљ и да се умјесто тога проведе заједничка објективна истрага.

“Морамо или да проведемо заједничку објективну и темељиту истрагу или једноставно да прекинемо да причамо о томе, јер не води ничему, само погоршава односе”, нагласио је Путин, пренио је “Спутњик”.

Путин је, такође, поставио питање у вези са чињеницом да се ради о тровању Сергеја Скрипаља, бившег руског двоструког агента и његове ћерке Јулије, нервним агенсом.

“Ја нисам стручњак за нервне агенсе, али колико знам када се агенс користи жртве напада умиру на лицу мјеста, скоро истог тренутка. Али у овом случају ништа се није догодило. Скрипаљ и његова ћерка су живи и отпуштени су из болнице. Његова ћерка изгледа сасвим у реду, сви су живи и здрави”, рекао је Путин.

Британски савјетник за националну безбједност Марк Седвил рекао је 1. маја пред доњим домом британског парламента да нису идентификовани осумњичени за напад од 4. марта нервним агенсом на Сергеја Скрипаља и његову ћерку Јулију у Солсберију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана