Возач из БиХ се угушио док је чистио у цистерну

radiosarajevo.ba
Возач из БиХ се угушио док је чистио у цистерну

Фото: Цорриере дел Венето ђ Трагедија у Италији: Возач из БиХ се угушио док је чистио у цистерну

Возач камиона цистерне умро је од гушења док је чистио унутрашњост спремника на јавном паркингу у Вилафранки, у италијанском округу Верона.

Претпоставља се да је 44-годишњи возач, држављанин БиХ, преминуо у четвртак 17. јануара у вечерњим сатима, пише Кориере дел Венето.

У петак ујутро требао је цистерну напунити полистиреном, али се није појавио на утовару. Његова компанија је преко GPS детектора лоцирала цистерну и упутила позив хитним службама.

Полицијска патрола, ватрогасна и екипа хитне помоћи у петак око подне дошле су до цистерне у индустријској зони Вилафранка. У унутрашњости спремника открили су беживотно тијело возача којем није било спаса.

Претпостављено се да је возач покушавао очистити унутрашњост цистерне, а умро је од гушења нитрозним гасовима који су остали у спремнику након транспорта.

Возач је био држављанин БиХ који је живио у Италији, гдје је радио за тамошњу компанију за друмски превоз. На мјесто трагедије у Вилафранку стигао је с празном цистерном, након што је истоварио терет у Ла Специји.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана