Убједљива побједа Владимира Путина

Агенција
Убједљива побједа Владимира Путина

Москва - На основу пребројаних 40 одсто гласова, актуелни предсједник Руске Федерације Владимир Путин освојио је 74,22 одсто гласова на предсједничким изборима, саопштено је из Централне изборне комисије /ЦИК/.

Према подацима ЦИК-а, кандидат Комунистичке партије Русије Павел Грудинин освојио је 14,3 одсто гласова, а кандидат Либералнодемократске партије Владимир Жириновски 6,51 одсто.

Руски председник Владимир Путин је објаснио je за вријеме посјете свом изборном штабу зашто су Руси гласали за њега.

„Русији је потребан напредак и ми ћемо га направити заједно“, рекао је Путин, објашњавајући зашто је народ гласао за њега.

Потребно је превазићи изазове и решити задатке који се налазе пред земљом, додао је он.

Он сматра важним да се различите снаге у развоју земље не воде интересима кланова, већ националним интересима.

Он је подсјетио на случај тровања Сергеја Скрипаља у Великој Британији: „Да је то заиста била отровна супстанца, људи би одмах умрли. Русија је спремна да сарађује у овом случају, али је потребно и да друге земље покажу интересовање за то“.

„Русија нема хемијско оружје. Уништили смо га, за разлику од наших партнера“, додао је он.

„То је глупост, нико тако нешто не би урадио“, рекао је он.

Промене у Влади

Владимир Путин је најавио промјене у руској Влади након инаугурације.

„Уопште, све промјене у Влади треба да изврши предсједник након ступања на нови мандат и зато ћу о томе мислити сада о томе и како то да се уради“, рекао је Путин.

По његовим ријечима, „главне промене ће се десити након инаугурације“, која ће бити 7. маја.

Путин: Урадићемо све да се Украјинци осјећају у Русији као код куће

„Урадићемо све да се Украјинци осјећају у Русији као код куће“, рекао је Путин.

Он је додао да сматра срамотним ограничавање права руских грађана у Украјини да гласају за предсједника Русије, али да Москва неће одговорити на то.

„То је безобразлук, то је кршење општепризнатих међународних норми. Русија неће одговорити на то“, рекао је он новинарима.   

Вучић честитао путину изборну побједу

Предсједник Србије Александар Вучић честитао је вечерас Владимиру Путину поводом реизбора на мјесто предсједника Русије и пожелио да настави одлучно да води Русију путем напретка.
"Примите искрене честитке за поновни избор за председника Руске Федерације, уз најбоље жеље да и даље одлучно водите Вашу земљу чврсто утемељеним путем напретка, на добробит свих њених грађана", наводи се у честитки.

Вучић истиче да је увјерен да ће Путин својим изванредним талентом лидера, уз јасну визију и јаку вољу, као и одговорност и посвећеност у раду наставити да постиже успјехе у рјешавању свих важних питања за Русију, као и у испуњавању планова за њен даљи свеобухватни развој, саопштено је из кабинета предсједника Србије.

"Србија је искрен пријатељ и поуздан партнер Русије и можете се ослонити на наш допринос продубљивању сарадње, као и на залагање за остваривање заједничких пројеката. Уверен сам да ћемо, уз међусобно разумевање, стварати боље услове за генерације које долазе", навео је Вучић.

Предсједник Србије је указао да је захвалан Путину за његов лични допринос јачању традиционалног и истинског пријатељства Србије и Русије, као и одбрани државних интереса Србије, која се огледа и кроз подршку у УН, као и у свим другим међународним организацијама у којима Србија штити свој интегритет, углед и слободарску традицију.

"Желим Вам да Вас, уз успех на одговорној дужности, прате добро здравље и срећа у личном животу. Надам се драги пријатељу да ћете нам и у новом председничком мандату учинити част и поново посетити Србију, јер је сваки сусрет са Вама прилика за драгоцене размене мишљења и мудре савете", наводи се у честитки Вучића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана