Ubio 49 žena i prodavao njihovo samljeveno meso

Avaz.ba
Ubio 49 žena i prodavao njihovo samljeveno meso

Vankuver - Serijski ubica iz Kanade, koji služi doživotnu zatvorsku kaznu zbog ubistva 49 žena, priznao je da je htio ubiti još jednu da bi dostigao brojku od 50 žrtava.

Robert Pikton (68), poznatiji kao ubica s farme svinja, samljeo je tijela žrtava i prodavao meso lokalnim mušterijama, koje nisu znale šta kupuju. 

Uhapšen je u februaru 2002. godine i osuđen za ubistvo šest žena. Tokom suđenja, istraga je otkrila da je ubio još 20 žena, ali optužnice za ta ubistva nikad nisu rezultirale suđenjem zbog pravno-proceduralnih teškoća. Ipak, DNK svih 26 žena nađen je na njegovoj farmi. 

Pikton je u zatvoru priznao kanadskom tajnom agentu, koji je glumio njegovog zatvorskog cimera, da je ubio ukupno 49 žena od 1991. do 2002. godine te da je njihova tijela samljeo i prodavao, prenosi "Avaz".

Među dokazima koje je kanadsko tužilaštvo prikupilo protiv Piktona je slučaj iz 1997. godine, kad je pokupio jednu djevojku u Vankuveru i izbo je na farmi. 

Ali, djevojka je preživjela. Farmer ju je pokušao izbosti, ali se ona branila te je u borbi do koje je došlo, i sam bio izboden. Djevojka je, iako teško ranjena, uspjela pobjeći. 

Nakon što ga je prijavila policiji, postala je ključni svjedok u suđenju protiv ovog serijskog ubice.

U toku istrage, stotine istražitelja mjesecima su vršile iskopavanja zemlje na farmi, pronalazeći brojne ljudske ostatke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana