У пиварама недостатак повратне стаклене амбалаже

Срна
У пиварама недостатак повратне стаклене амбалаже

Берлин - Многе пиваре у Њемачкој суочавају се са проблемом недостатка стаклених флаша, што је посљедица раста продаје пива усљед једног од најтоплијих мјесеци у земљи још од 1881. године.

Јун је ове године био топлији за 2,3 степена Целзијусова него иначе, а јул за 3,3 степена Целзијусова, па је потражња за пивом била велика.


Међутим, пиваре су усљед веће продаје пива под притиском, јер многе остају без флаша, те су поједини произвођачи замолили потрошаче да што прије врате празну амбалажу како би могли да наставе да снабдијевају дистрибутере, пише Би-Би-Си.

Пиво се у Њемачкој рјеђе точи у лименке, јер многе пиваре користе посебно направљене стаклене флаше, које је тешко замијенити другим флашама и које би купци требало да врате када купују нове залихе пива.

Њемачка пивара "Мориц Фиге" је прије неколико дана на својој "Фејсбук" страници позвала потрошаче да стаклену амбалажу врате у продавнице пића прије одласка на одмор.

Њемачки метеоролози у наредном периоду очекују дневне температуре до 39 степени Целзијусових, уз могућност да се обори рекорд од 40,3 степена Целзијусова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана