Trampu konačno raste rejting

Glas Srpske
Trampu konačno raste rejting

Predsjednik SAD Donald Tramp uživa u svom najprimećenijem spoljnopolitičkom poduhvatu do sada – povratku troje Amerikanaca koji su bili u zatvoru u Sjevernoj Koreji.

Glas Amerike navodi se da se Tramp nada da će pomak u odnosima sa Sjevernom Korejom podići njegov istorijski nizak rejting, koji je posljednjih nedelja krenuo da se popravlja.

Tramp je sačekao trojicu Amerikanaca oslobođenih iz Severne Koreje – savršen televizijski momenat za predsjednika koji hoće da popravi svoj rejting.

“Veoma je važno to što smo uspjeli da oslobodimo ovo troje ljudi”, rekao je šef Bele kuće.

Navodi se da se Tramp već dugo žali kako ne dobija dovoljno pohvala za jačanje američke ekonomije i često kritikuje medije za, kako kaže, preokupaciju istragom o Rusiji koju vodi Robert Maler.

“Imamo najbolju stopu zaposlenosti ikada. I pored toga, slušamo samo o lažnom lovu na vještice u vezi sa Rusijom”, kazao je Tramp.

On je protekle nedelje ispunio još jedno obećanje iz kampanje i povukao SAD iz sporazuma sa Iranom, što su kritikovale demokrate, među njima i senator Ben Kardin.

“Povlačenje iz nuklearnog sporazuma će izolovati Ameriku i mislim da pomaže Iranu i radi protiv našeg cilja, da kontrolišemo njihove aktivnosti”, ocenio je Kardin.

Analitičar Džon Fortije izjavio je da se Trampov rejting blago popravio prethodnih nedjelja, ali on i dalje ostaje polarizujuća figura.

“Mislim da su stavovi i onih koji vole Trampa i onih koji ga ne vole sve čvršći. Interesantno je da se njegovi rejtinzi posljednjih mjeseci nisu mnogo promjenili, a deluje da se mnogo toga dogodilo”, naveo je Fortije.

“Glas Amerike” navodi da se Tramp nada da će održati fokus na domaćoj ekonomiji i Sjevernoj Koreji i što dalje od istrage o Rusiji, pravnih neprilika u kojima se nalazi njegov lični advokat Majkl Koen i sudskog spora oko navodne seksualne afere sa porno glumicom Stormi Danijels.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana