Tramp: Slaganje sa Moskvom je dobra stvar

Srna
Tramp: Slaganje sa Moskvom je dobra stvar

Vašington - Predsjednik SAD Donald Tramp odgovorio je na kritike zbog toga što je predsjedniku Rusije Vladimiru Putin čestitao pobjedu na izborima rekavši da je slaganje sa Rusijom "dobra stvar".

On je u objavi na "Tviteru" podsjetio da je i bivši predsjednik SAD Barak Obama čestitao Putinu kada je pobijedio na izborima 2012. godine.


Tramp je napomenuo da Rusija može da pomogne u rješavanju problema, uključujući pitanja koja se tiču Sjeverne Koreje, Sirije i "Islamske države".

Telefonski razgovor Trampa i Putina izazvao je lavinu kritika u američkim medijima, uz komentare da je taj razgovor dokaz dosluha Trampove administracije sa Ruskom Federacijom.

Američki predsjednik je odbacio takve tvrdnje i optužio medije da su "ludi" i da žele da on osudi Putina, prenijela je "Raša tudej".

Putin i Tramp su juče telefonom razgovarali o važnosti koordinisanja napora u oograničavanju međunarodne trke oružjem, kao i o pitanjima razvijanja praktične interakcije na raznim poljima, kao što je međunarodni terorizam.

Iz Kremlja su juče saopštili da su se Putin i Tramp tokom razgovora usredsredili na prevazilaženje problema u bilateralnim odnosima, a da su se dotakli i tema Sjeverne Koreje, Sirije i Ukrajine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana