Трамп: Мислио сам супротно од онога што сам рекао о умијешаности Русије у америчке изборе

Срна
Трамп: Мислио сам супротно од онога што сам рекао о умијешаности Русије у америчке изборе

Вашингтон - Амерички предсједник Доналд Трамп, који се суочава с бројним критикама због наступа на самиту у Хелсинкију са руским предсједником Владимиром Путином, изјавио је данас да се погрешно изразио када је рекао да не види разлог због којег би се Русија мијешала у председничке изборе у САД 2016. године.

Обраћајући се новинарима у Бијелој кући, Трамп је рекао да је мислио да каже супротно - да не види разлог зашто Русија не би била одговорна, преноси АП.

Трамп је додао да има пуну вјеру у америчке обавјештајне агенција и да их подржава и нагласиод а прихвата њихов закључак да се Русија мијешала у изборе, додаје Ројтерс.

Он је, ипак, рекао да руске акције нису имале утицај на исход гласања и поручио да ће администрација “агресивно радити” да заштити изборе за Конгрес у новембру 2018.

Неки истакнути републикански и демократски чланови Конгреса САД оштро су јуче критиковали Трампа јер, како наводе, није упутио снажно упозорење руском предсједнику Владимиру Путину о мијешању у америчке изборе.

Трамп је заправо, оцјењују они, послао Москви поруку о слабости САД.

Трамп је јуче, стојећи поред Путина пред новинарама, рекао да нема разлога да сматра да је Русија хаковала америчке изборе 2016. како би њему помогла да побиједи и истакао да је Путин “изузетно снажно то данас порекао”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана