Трамп: Да је ко други вратио војнике кући, био би херој

Агенције
Трамп: Да је ко други вратио војнике кући, био би херој

Да је неко други објавио да планира повлачење трупа из Сирије, та особа би била најпопуларнији херој у САД, рекао је Доналд Трамп.

Предсједник САД објавио је на Твитеру да би било ко други, осим њега, објавио да “након десетковања Исламске државе у Сирији” планира да врати трупе из те земље, та особа била “најпопуларнији херој у Америци”.

Он је тако одговорио на реакције које су услиједила након његове одлуке да повуче америчке трупе из Сирије.

“Да је било ко, осим вашег омиљеног предсједника, Доналда Трампа, објавио да ћемо, након десетковања Исламске државе у Сирији, вратити наше трупе кући (срећне и здраве), та особа би била најпопуларнији херој у Америци. Када сам ја у питању, услиједио је жесток удар из медија који објављују лажне вијести. Лудо!”, написао је Трамп.

Он се у другом твиту бавио и доскорашњим америчким министром одбране Џимом Матисом, који је поднио оставку због неслагања са Трампом око повлачења из Сирије.

“Када је предсједник (Барак) Обама неславно отпустио Џима Матиса, ја сам му пружио другу прилику. Неки су мислили да не би требало, ја сам мислио да треба. Интересантан однос - али ја сам такође пружио све ресурсе које он заправо никада није ни имао. Савезници су важни - али не када искоришћавају САД”, навео је Трамп.

У трећој поруци на Твитеру, Трамп је изнио тврдњу да уопште није ни познавао Брета Мекгурка, сада већ бившег Специјалног изасланика за глобалну коалицију која се бори против Исламске државе.

Мекгурк је поднио оставку у петак, дан након Матиса, а разлог је према тврдњама медија било његово “снажно неслагање” са предсједником САД у вези са одлуком о повлачењу трупа из Сирије.

“Брета Мекгурка, којег нисам познавао, поставио је предсједник Обама 2015. Требало је да оде у фебруару, али је поднио оставку прије тог одласка. Just resigned prior to leaving. Жели да привуче пажњу? Лажне вијести од тог небитног догађаја праве тако важну ствар!”, написао је Трамп.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана