Терористи из БиХ у групи која је спремала напад у Анкари

Г. М.
Терористи из БиХ у групи која је спремала напад у Анкари

Анкара - Седам држављана БиХ ухапшено је у петак у антитерористичкој акцији у турској престоници Анкари и још неколико градова због сумње да су припадници терористичке организације Исламска држава и да су припремали терористички напад у тој држави током новогодишњих празника, сазнаје "Глас Српске".

Полиција је у акцији ухапсила укупно 29 особа.

- Ухапшени држављани БиХ нису повратници из Сирије. Ријеч је новој групи. Они су у Турску отишли авионом из Сарајева. Били су дио групе која је планирала напад у Анкари током новогодишње ноћи. Међу њима има и терориста са Косова и из Рашке - каже саговорник "Гласа" из безбједносних служби.

Додао је да је дио те групе и Амир Хаскић којег су припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ по налогу Тужилаштва БиХ ухапсили прије неколико дана у сарајевској општини Нови Град.

- Он је био задужен да провјерава проходност граница. Никад није био на ратишту у Сирији, али је истраживан и праћен у вези са чланством у тој новој групи - каже наш саговорник.

У акцији у Турској учествовало је око 500 полицајаца, а приликом претреса су пронађени и планови за нападе за вријеме новогодишњих празника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана