Суд: Подигнута оптужница против Зорана Марјановића

Суд: Подигнута оптужница против Зорана Марјановића 10.02.2018 13:14 | Танјуг

Београд - Више јавно тужилаштво у Београду подигло је оптужницу против Зорана Марјановића којом га терети за убиство супруге Јелене 2. априла 2016. године на насипу у Борчи.

Портпарол Вишег суда у Београду Бојана Станковић рекла је Тањугу да је суд примио оптужницу јуче пред крај радног времена, којом се Марјановићу на терет ставља кривично дјело тешко убиство.

За то дјело законом је запрећена казна од 10 до 40 година затвора.

Оптужница ће бити достављена и Марјановићу и његовим браниоцима на одговор.

Након тога суд ће одлучити да ли ће оптужни акт потврдити или ће га вратити на допуну истраге.

Детаљи оптужнице нису за сада познати, али према једном од ранијих саопштења суда поводом продужења притвора, Марјановић се терети да је на "свиреп начин лишио живота своју супругу, и приликом извршења показао нарочиту упорност и безобзирност".

"Постоји основана сумња да је окривљени неутврђеним предметом задао више удараца у главу Јелени Марјановић, наневши јој вишетруке преломе лобање, након чега ју је потопио у канал, услијед чега је она преминула", наводи се у ријешењу Апелационог суда суда којим му је у децембру продужен притвор за још три мјесеца.

Марјановић је у притвору, који му према посљедњем правоснажном ријешењу о продужењу може трајати до 10. марта, а након тога ће се поново одлучивати о притвору.

Убиство Јелене Марјановић медијски је најпраћенији случај у Србији већ готово двије године са разним верзијама о идентитету извршиоца, као и начинима и мјесту извршења злочина.

Њен супруг је ухапшен 15. септембра, након готово годину и по дана од убиства.

Он је и прије тога био привођен али је након испитивања у полицији и на полиграфу пуштан због недостатка доказа.

На саслушању у Вишем јавном тужилаштву у Београду, Марјановић је негирао да је убио супругу и поновио све што је и раније говорио на саслушањима у полицији.

Прије хапшења је у више наврата у медијима говорио о убиству, учествовао је у једном телелвизијском реалити програму и генерално је својим иступима скретао пажњу "жуте штампе".© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица