Срушио се руски авион, 39 мртвих - сви војници

Агенција
Срушио се руски авион, 39 мртвих - сви војници

Према најновијим информацијама, приликом пада руског транспортног авиона "антонов-26" у Сирији погинула су 33 путника и шест чланова посаде.

Сви су били припадници руских оружаних снага, саопштило је руско Министарство одбране

Према наводима ББЦ-ја, који се позива на Риа новости, авион се срушио приликом слетања у руску војну базу. Истрага је одмах покренута, али, како се наводи, прелиминарни подаци указују да је узрок несреће квар у летјелици.

"Њиховим породицама биће пружена потребна помоћ и подршка", наводи се у саопштењу, у којем се истиче да на авион није отворена ватра и да комисија Министарства испитује све могуће верзије пада, преноси Тас с.

Раније данас, руско Министарство је саопштило да је у паду авиона погинуло 26 путника и шест чланова посаде и да је узрок пада летјелице највјероватније технички квар.

"Према прелиминарним подацима, технички проблем би могао бити узрок рушења авиона", стоји у ранијем саопштењу.

Како је наведено, несрећа се догодила око 15 часова по московском времену, у тренутку када се авион спремао да слети на аеродром у Хмејмиму у Сирији.

Авион се срушио само 500 метара од аеродромске писте, наводи АП.

Русија, кључна савезница сиријског предсједника Башара ал-Асада, користи војну базу у Сирији код обале Медитерана, подсјећа америчка агенција.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана