Srbin za koga vjeruju da je plaćeni ubica odgovaraće za ubistvo „kralja Malte”

blic.rs
Srbin za koga vjeruju da je plaćeni ubica odgovaraće za ubistvo „kralja Malte”

Srpski državljanin Bojan Čmelik (35) odgovaraće za teško ubistvo biznismena sa Malte Huga Hetkutija, nakon što je žrtva preminula u bolnici. Čmelnik je napao “kralja Malte” ispred njegovog restorana i zadao mu dva kobna uboda nožem.

Prema policijskom izvještaju, istražitelji su sada uvjereni da je Čmelik bio plaćeni ubica, pogotovo zato što nije izgovorio ni riječ prilikom ispitivanja i procesuiranja, prenose malteški mediji.

Srbin Bojan Čmelik (35) koji je uhapšen jer je pokušao da ubije biznismena sa Malte Huga Hetkutija je, navodno i njegov bivši zaposleni koji je nedavno dobio otkaz.

Prema pisanju “Malta Indepententa”, Hetkuti je uboden dva puta u stomak i to ispred jednog od njegovih lokala u Santa Riti 6. jula uveče, a ubica je neposredno prije napada, pokušao da sakrije svoje lice od kamera.

Svjedok jezivog napada bila je biznismenova sestra koja mu je prva potrčala u pomoć kada je pao na zemlju. On je brzo operisan prebačen u bolnicu, više puta je operisan, ali mu nije bilo spasa.

Srbin  je dan nakon hapšenja priveden na saslušanje. On se izjasnio da “nije kriv” za optužbe o pokušaju ubistva biznismena, a advokat nije tražio određivanje kaucije.

Prema prvim izvještajima, Čmelik, koji nema adresu stanovanja na Malti, u ovoj državi je bio samo par dana prije zločina. Međutim, kako pišu malteški mediji, Srbin je ranije bio zaposlen u jednom od biznismenovih brojnih lokala.

Kako saznajemo, ovaj biznismen sa Malte u toj državi posjeduje nekoliko noćnih klubova, hotela i sala za izdavanje.

Čmelik je iskoristio momenat kada je Hetkuti obilazio jedan od svojih lokala. Prišao mu je, zagrlio ga, pa počeo da ga ubada nožem u stomak.

Upravo zbog toga policija je od prvog trenutka znala da se biznismen i Srbin poznaju od ranije, a nakon što je operisan u bolnici i Hetkuti je policiji rekao da je Čmelik njegov bivši zaposleni.

Srbin je nakon napada pobjegao sa mjesta zločina, međutim policija je imala njegov detaljan opis i nekoliko sati kasnije pronašla ga u drugom kraju grada i uhapsila ga.

Čmelik se opirao hapšenju, i kako pišu malteški mediji, bio jako agresivan zbog čega su policajci morali da ga smire tizerom. Zbog jako opiranja zadobio je lakše tjelesne povrede tokom hapšenja. Prilikom pretresa osumnjičenog, kod njega je pronađen i nož kojim je uboden Hetkuti.

Ko je Hugo Hetkuti?

Hugo Hetkuti vlasnik je mnogih zgrada, hotela, restorana i noćnih klubova u mjestu Sent Džulijan u Pejsvilu na Malti.

O njemu je pisala i poznata istraživačka novinarka Dafne Karuana, koja je ubijena krajem prošle godine u bombaškom napadu.

Prema njenim saznanjima, biznismen iz Pejsvila Hugo Hetkuti kupio je novi brod i potrudio da cio svijet sazna o tome, napisala je na svom blogu prije nekoliko godina Karuana.

Hetkuti je objavio fotografiju sa plovidbe, okružen striptizetama iz svojih noćnih klubova.

Jedna od striptizeta je Lucijana Loredana Sekan, Rumunka u ranim dvadesetim godinama, koja živi sa čovjekom iz podzemlja Darenom Grimom, sa kojim ima i dijete.

Podzemlje i policiju na Malti novinarka je povezala činjenicom da je kum djeteta striperke i narko-bosa sada legalni zastupnik podzemlja a nekadasnji ministar vojske i policajac Manuel Malia.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana