Србин убијен на Флориди након свађе око пса

blic.rs
Србин убијен на Флориди након свађе око пса

Србин Слободан Јаковљевић (68) убијен је 5. фебруара на Флориди, а у њега је како се сумња, два хица из пиштоља испалио комшија Стефан (25), послије краће расправе због пса, кога је осумњичени шетао улицом без повоца!

Како Блиц преноси писања медија с Флориде, младић који је пуцао у Слободана Јаковљевића бранио се послије хапшења да је хице испалио у самоодбрани.

Пас без повоца

Полиција је саопштила да је истрага о пуцњави у Вест Палм Бичу и даље у току, као и да је нападач идентификован и да сарађује.

Како се наводи, сукоб двојице мушкараца на улици, према досад прокупљеним доказима, избио је због питбул теријера, кога је младић који је потегао пиштољ водио без повоца.

- Ијан Стефан пуцао је и убио је мог тату. Не плашим се да кажем његово име, он је већ урадио најгоре. Пошто се његова права поштују и име не објављује, ја ћу бити глас мог оца - објавила је на свом Фејсбук профилу поруку Ђина Бијелић Ризо, ћерка убијеног Србина.

Како је написала, мушкарац је убио њеног оца без икаквог разлога.

- Молим да ми неко објасни како неко ко охоло хода са пиштољем и пит булом и даље шета, а мој тата је на обудкцији. Он је кукавица и надам се да ће његова породица осетити исти бол који је он нанио нашој. Преклињем надлежне у Вест Палм Бичу да истраже сваки траг и да заштите жртву - објавила је она.

Она је навела да је њено отац био мирољубив човјек, који би увијек свакоме помогао.

Траже правду

Очајна породица Србина је после објаве да се младић брани тиме да је у Слободана пуцао у самоодбрани, позвала надлежне да реагују тражећи одговоре на питања: Како је голорук човјек од 68 година могао да угрози наоружаног младића који уз себе водио пуштеног питбула?

У изјави за америчке медије али на својој страници на Фејсбуку она је испричала да је њен отац Боб, како су га звали отишао у Америку у потрази за бољим животом.

- Дошао је у Америку у потрази за бољим животом, прошао је дуг пут и тиме постао амерички грађанин. Прије око три године са својом женом, мојом мамом Анком, преселио се овде на Флориду да ужива у свом животу на једном од најљепших мијеста у САД. Боб је волио свој живот - рекла је Слободанова ћерка.

Кроз сузе она је позвала своје пријатеље да се достојанствено опросте од њеног оца на мјесту на ком је настрадао.

- Ово се догодило јер живот је живот мог оца био у опасности, а не живот другог човјека - кроз сузе је рекла она.

Њена мајка Анка, само десетак минута прије трагедије била је са супругом испред зграде, јер су претходно, као и сваког дана шетали.

- Ја сам отишла у кућу да се истуширам, а он се никада више није вратио- плачући додала је Анка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана