Србин у спектакуларном бијегу побјегао из аустријског затвора, медији у чуду

Танјуг
Србин у спектакуларном бијегу побјегао из аустријског затвора, медији у чуду

Беч - Бјекство затвореника пореклом из Србије из болнице у Шердингу, које се догодило ове недјеље, било је толико спектакуларно да су му медији у Аустрији посветили велику пажњу. Наиме, осуђеник (43), осим криминалне каријере, могао је слободно да буде и глумац по томе како је "одиграо" улогу да би побјегао.

Држављанин Србије био је у притвору након што је осуђен због преваре и требало је да "одлежи" до децембра 2019.

Међутим, како пишу аустријски медији, очигледно му се није допадало у затвору Субен па је ријешио да побјегне.

Током ноћи између петка и суботе он је испровоцирао тучу са затвореницима са којима дијели ћелију, при чему је задобио повреде, сада, након што је побјегао, учесници туче тврде да је сам себи нанио повреде.

Пошто је у суботу због повреда био пребачен у болницу у Шердинг, гдје га је у недјељу посјетила породица, син му је, како се чини, непримјећено дотурио мобилни телефон, преко којег је договорио детаље бјекства.

У понедјељак после подне почео је у соби да повраћа, због чега је чувар отворио прозор - да би ушао свјеж ваздух у собу.

Управо то је и чекао затвореник, који је скочио на гријна тијела на зиду испред прозора, а затим с другог спрата на улицу гдје га је чекао син у колима, којима су побјегли.

Само 20 километара од мјеста бјекства полиција је зауставила возило, али је у њему затекла само помагача бјекства, док је отац побјегао у непознатом правцу.

Против сина је поднијета пријава за пружање помоћи при бјекству за шта му прети казна до двије године затвора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана