Sirijske snage oborile više od polovine projektila

Srna
Sirijske snage oborile više od polovine projektila

Moskva - Snage sirijske protivvazdušne odbrane /PVO/ oborile su više od polovine projektila koje je tokom noći ispalila vojska Izraela, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

U saopštenju se navodi da su mete napada bili položaji oklopnih snaga Irana, kao i položaji sirijskog PVO-a u blizini Damaska.


“Tokom odbijanja napada izraelske vojske, sirijski PVO je oborio više od polovine ispaljenih projektila”, navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva navode da su potvrđeni izvještaji o šteti koja je nanesena iranskim oklopnim vozilima, kao i sirijskoj vojnoj i civilnoj infrastrukturi.

U saopštenju se navodi da je u napadu Izraela, koji je bio odgovor na napad na položaje izraelske vojske na Golanskoj visoravni, učestvovalo 28 izraelskih aviona “F-15” i “F-16”, koji su ispalili više od 60 projektila, prenio je TASS.

Iz izraelske vojske je ranije saopšteno da su oružane snage Izraela izvršile napad na desetine iranskih meta u Siriji, kao odgovor na raketni napad na izraelsku vojnu bazu na Golanskoj visoravni, na granici Izraela, Libana, Jordana i Sirije.

Izrael je pogodio pet sirijskih PVO sistema, iz kojih su ispaljeni projektili na izraelske avione.

Sirijski mediji su prenijeli da su izraelski projektili pogodili nekoliko položaja sirijskog PVO-a, položaj radara i skladište municije.

Portparol izraelske vojske potpukovnik Džonatan Konrikus izjavio je da je Izrael unaprijed upozorio Rusiju na napade na više meta u Siriji i da su oružane snage Irana sa sirijske strane Golanske visoravni ranije ispalile oko 20 projektila na položaje izraelske vojske u ovom području.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana