Сиријске снаге обориле више од половине пројектила

Срна
Сиријске снаге обориле више од половине пројектила

Москва - Снаге сиријске противваздушне одбране /ПВО/ обориле су више од половине пројектила које је током ноћи испалила војска Израела, саопштено је из руског Министарства одбране.

У саопштењу се наводи да су мете напада били положаји оклопних снага Ирана, као и положаји сиријског ПВО-а у близини Дамаска.


“Током одбијања напада израелске војске, сиријски ПВО је оборио више од половине испаљених пројектила”, наводи се у саопштењу.

Из Министарства наводе да су потврђени извјештаји о штети која је нанесена иранским оклопним возилима, као и сиријској војној и цивилној инфраструктури.

У саопштењу се наводи да је у нападу Израела, који је био одговор на напад на положаје израелске војске на Голанској висоравни, учествовало 28 израелских авиона “Ф-15” и “Ф-16”, који су испалили више од 60 пројектила, пренио је ТАСС.

Из израелске војске је раније саопштено да су оружане снаге Израела извршиле напад на десетине иранских мета у Сирији, као одговор на ракетни напад на израелску војну базу на Голанској висоравни, на граници Израела, Либана, Јордана и Сирије.

Израел је погодио пет сиријских ПВО система, из којих су испаљени пројектили на израелске авионе.

Сиријски медији су пренијели да су израелски пројектили погодили неколико положаја сиријског ПВО-а, положај радара и складиште муниције.

Портпарол израелске војске потпуковник Џонатан Конрикус изјавио је да је Израел унапријед упозорио Русију на нападе на више мета у Сирији и да су оружане снаге Ирана са сиријске стране Голанске висоравни раније испалиле око 20 пројектила на положаје израелске војске у овом подручју.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана