Сиријска војска гранатирала положаје на југу Идлиба

Агенције
Сиријска војска гранатирала положаје на југу Идлиба

Дамаск - Сиријска војска извела је артиљеријску паљбу на југу Идлиба.

"Војска је гранатирала све положаје терориста, укључујуćи и њихова склоништа, будуćи да су нападали цивиле", рекао је неименовани извор, преносе руски медији.

Истовремено, у близини села Тел Васит сиријска војска је уништила и три пункта терористичке организације Нусра фронт, додаје Спутник.

Како јављају медији протеклих дана, сиријске владине снаге се припремају за масиван напад на Идлиб, посљедње упориште побуњеника.

Појачање турској војсци у побуњеничком Идлибу

Турска је послала данас војно појачање својим снгама у посљедње упориште сиријских побуњеника Идлиб, саопштили су активисти, а турски министар одбране Хулуси Акар изјавио да Анкара још покушава са Русијом и Ираном да спријечи хуманитарну трагедију у случају офанзиве сиријске владе.

Акар је изјавио да би војна операција у веома насељеној побуњеничкој енклави довела то подручје до трагедије.

"Радимо са Русијом, Ираном и другим савезницима да бисмо донијели мир и стабилност и зауставили хуманитарну трагедију", рекао је Акар, јавила је турска агенција Анадолија, пренио је АП.

Турска је послала на стотине својих војника на 12 посматрачких тачака које окружују Идлиб након споразума о деескализацији постигнутом са Русијом и Ираном прошле године о замрзавању линија сукоба, на основу којег је Анкара заштитник те провинције.

 (Б92)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана