Сирија пријети Израелу: Ако наставите бомбардоваћемо Тел Авив

Агенције
Сирија пријети Израелу: Ако наставите бомбардоваћемо Тел Авив

Дамаск је запријетио Израелу због ваздушних напада на територију Сирије.

Званични Дамаск је, како преноси “Russia today”, објавио да ће “вратити” Израелу за ваздушне нападе уколико Савјет безбједности УН хитно не забрани упаде у сиријски ваздушни простор Израелу.

“Ако наставите искористићемо право самоодбране и бомбардовати аеродром у Тел Авиву”, саопштила је Сирија.

Подсјетимо, израелска војска извела је ваздушне нападе на територију Сирије у ноћи између недјеље и понедјељка. Како је саопштено, мета напада су биле сиријске и иранске мете у Сирији, укључујући позиције иранске Снаге Кудс која припада Револуционарној гарди.

Израел је циљао складишта оружја, обавјештајну локацију и војни камп за обуку, те више батерија сиријске противваздушне одбране. Напади су били одмазда за напад ракетом иранске производње коју су испалиле иранске снаге у Сирији, навела је војска.

У тим нападима је погинула двадесет једна особа.

С друге стране, агенција АП оцјењује да је преузимањем одговорности за тај али и други низ напада из ваздуха, Израел одступио још више од дуготрајне политике прикиравања или умањивања значаја својих војних активности у суседној Сирији.

Уз захтјев СБ УН да се хитно усвоје мјере које ће зауставити израелске упаде у ваздушни простор Сирије од стране Израела, сиријски представник у УН је уједно оптужио Француску, Велику Британију и САД, које су сталне чланице СБ, да подржавају и охрабрују израелску агресију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана