Sigal želi da bude gubernator Primorskog kraja

Srna
Sigal želi da bude gubernator Primorskog kraja

Moskva - Holivudski glumac i specijalni predstavnik Ministarstva spoljnih poslova Rusije za rusko-američke odnose u humanističkoj sferi Stiven Sigal želio bi da postane gubernator ruskog Primorskog kraja.

Tokom razgovora sa publikom na međunarodnom Filmskom festivalu zemalja Pacifičkog prstena “Meridijani Tihog” u Vladivostoku, Sigal je naveo da bi “želio da upozna Primorski kraj i postane gubernator”.


Međutim, prema ruskom zakonodavstvu i izbornom zakonu Primorskog kraja, građani Ruske Federacije koji imaju državljanstvo druge zemlje, boravišnu dozvolu ili neki drugi dokument koji im daje pravo na stalni boravak na teritoriji strane zemlje ne mogu postati gubernatori.

Sigal, osim ruskog, ima i državljanstvo SAD po rođenju, a 2016. godine dobio je i državljanstvo Srbije.

Američki glumac i stručnjak za borilačke vještine najpoznatiji je po svojim akcionim filmovima iz devedesetih godina prošlog vijeka.

Sada često posjećuje Rusiju, a sebe naziva Putinovim prijateljom. Neki mediji pominju ga kao neformalnog posrednika između ruske i američke vlade.

Sigal sebe smatra Rusom. “Mogu reći da sam Rus. Imam rusku porodicu. Volim Rusiju i ponosim se time”, rekao je on svojevremeno.

Stiven Sigal tvrdi da ima ruske korijene, da njegovim venama “teče krv ruskog istoka”, te da mu je otac iz Vladivostoka.

Od 2016. godine ima ruski pasoš koji mu je lično odobrio ruski predsjednik Vladimir Putin, navodi “Ruska riječ”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana