Ruski lovac presreo američki špijunski avion

Agencija
Ruski lovac presreo američki špijunski avion

Moskva - Lovac "Suhoj Su-27" presreo je iznad Crnog mora američki izviđački avion "Lokhid" EP-3E, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

U saopštenju se navodi da je ruski "Suhoj" natjerao američki avion da prekine misiju iznad Crnog mora. Iz Moskve je saopšteno da su preduzete sve mjere predostrožnosti, dok je Pentagon optužio Rusiju za "nebezbjedno" presretanje.

"Cjelojupan let žSuhojaž sproveden je u skladu sa međunarodnim propisima i nije bilo vanrednih okolnosti", navodi se u saopštenju, prenosi "Raša tudej".

Moskva je saopštila da je ruski lovac podignut kada je detektovan neidentifikovani leteći objekat koji se kretao prema ruskoj granici.

Ruski avion se približio i identifikovao letjelicu kao izviđački avion američke mornarice EP-3E "Arijes dva" i pratio je na bezbjednoj razdaljini dok nije promijenila kurs i udaljila se od vazdušnog prostora Rusije.

Američka mornarica saopštila je da je rusko presretanje bilo nebezbjedno, da je trajalo dva časa i 40 minuta i da je ruski avion direktno presjekao putanju leta američkog aviona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana