Rusi optuženi i za proteste u Francuskoj

Agencije
Rusi optuženi i za proteste u Francuskoj

Pariz - Ruske specijalne službe bi mogle biti umiješane u organizaciju antivladinih protesta u Francuskoj, napisala je Služba bezbjednosti Ukrajine.

Radikalni elementi u Francuskoj dejstvuju “pod rukovodstvom” pripadnika FSB i Glavne uprave Generalštaba Oružanih snaga Rusije (GRU), tvrdi SBU.

Kao dokaz ovih optužbi na račun Rusije, ukrajinski resor je objasnio fotografiju iz Pariza na kojoj se vide dva čovjeka u žutim prslucima koji drže zastavu samoproglašene Donjecke Narodne Republike.

“Međunarodne granice nisu prepreka za rusku hibridnu agresiju. Prljave metode Kremlja ruše evropsku stabilnost, pošto u njoj vide prijetnju po sebe”, saopštio je predsjednik Službe bezbjednosti Ukrajine Vasilij Gricak.

Osim toga, u saopštenju se navodi da ruske specijalne službe, koje iza leđa mirnih demonstranata organizuju nemire i nasilje u Francuskoj, navodno spremaju slične provokacije u Belgiji, Njemačkoj, Španiji, Bugarskoj i drugim državama Evrope, prenosi “Sputnjik”.

Centar Pariza je u subotu bio blokiran zbog novih žestokih antivladinih demonstracija “žutih prsluka”. Poslije cjelodnevnih sukoba demonstranata i snaga reda, francuski ministar policije je rekao da je situacija pod kontrolom. U protestima širom Francuske učestvovalo je 125.000 ljudi, više od stotinu je povrijeđeno, a više od 1.000 uhapšeno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana