Rogozin smijenjen, Lavrov i Šojgu preživjeli

Agencije
Rogozin smijenjen, Lavrov i Šojgu preživjeli

Moskva - Ruski predsjednik Vladimir Putin je na sastanku sa premijerom Dmitrijem Medvedevim odobrio predloženi spisak novog sastava vlade Rusije, prenose mediji.

Kako se navodi, ministar inostranih poslova Rusije ostaće Sergej Lavrov, dok će Sergej Šojgu i dalje predvoditi vojni resor. Prvi zamjenik premijera biće Anton Siluanov, koji će ujedno predvoditi i Ministarstvo finansija, što predstavlja novinu, budući da će u novom sastavu vlade od sada biti i funkcija prvog vicepremijera.

Međutim, bitna izmjena je da bivši vicepremijer zadužen za odbrambenu industriju Dmitrij Rogozin više nije u sastavu vlade, već je na njegovo mjesto postavljen bivši zamjenik ministra odbrane Jurij Borisov.

Pored toga, na čelu Ministarstva za vanredne situacije biće Jevgenije Ziničev, novi ministar obrazovanja biće Mihail Kotjukov, dok će Ministarstvo poljoprivrede predvoditi Dmitrij Patrušev umjesto Aleksandra Tkačova.

Svoje funkcije zadržali su Aleksandar Novak na čelu Ministarstva energetike, Maksim Topilin koji će i dalje predvoditi Ministarstvo rada, Maksim Oreškin će voditi resor ekonomskog razvoja, a Pavel Kolobkov će ostati u Ministarstvu sporta.

Pored Rogozina, Pučkova i Tkačova, svoje funkcije su izgubili i Mihail Menj, bivši ministar izgradnje, Nikolaj Nikiforov, bivši šef Ministarstva komunikacija, Vladimir Pučkov, koji je predvodio Ministarstvo za vanredne situacije, Sergej Donskoj, ministar za prirodnu sredinu, Mihail Abizov, ministar transparentnosti, kao i vicepremijeri Igor Šuvalov i Arkadij Dvorkovič.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana