Roditelji, bake i djedovi u lancu pedofilije

Roditelji, bake i djedovi u lancu pedofilije 08.03.2018 12:40 | Agencija

Dablin - Irska policija razbila je do sada najokrutniji lanac pedofila i zlostavljača djece, među kojima su bili njihovi roditelji, te djedovi i bake.

Portparol policije tvrdi da je riječ o "najsadističnijem krugu pedofila koji je Irska ikad vidjela", a istraga je koncentrisana na zlostavljanje 15 mališana u dobu od novorođenčadi do djece od deset godina.

Za napade, koje policija opisuje kao šokantne, za sada je optuženo šest žena i pet muškaraca, u dobu od dvadesetih do sedamdesetih godina života.

Zlostavljanje djece događalo se godinama u Limeriku, a hapšenje su sproveli detektivski timovi i u Tiperariju i Keriju. Neimenovani izvor iz policije navodi za lokalni "Limerik post" da je riječ o zastrašujućem slučaju, te da je stariji oficir policije, sa mnogo godina staža, u nevjerici.

Policija smatra da se zlostavljanje provlačilo generacijama unutar nekoliko povezanih porodica.

- Sa sigurnošću možemo reći da će detalji ovog slučaja, kada ih objavimo, šokirati ne samo Irsku, već i cijeli svijet - navodi portparol policije.

Policijski izvori tvrde da se moglo zaključiti da su se žrtve međusobno poznavale i da su osumnjičeni, takođe, bili međusobno povezani porodičnim vezama.

Uhapšeni su, izgleda, pripadnici tri generacije iste ili nekoliko povezanih porodica.

Polni sastav uhapšenih upućuje na zaključak da su zlostavljači, zapravo, bili roditelji, te djedovi i babe mališana. Policija istražuje da li su pristup djeci imale i osobe izvan porodičnog kruga.

(Agencije)© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica