Putin smijenio 15 generala

Srna
Putin smijenio 15 generala

Moskva - Predsjednik Rusije Vladimir Putin smijenio je 15 ruskih generala iz Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva za vanredne situacije, Federalne uprave za izvršenje krivičnih sankcija i Istražnog komiteta.

Među smijenjenim generalima su zamjenik ruskog ministra za vanredne situacije Vladlen Aksenov i šef Federalne uprave za izvršenje krivičnih sankcija u Omsku Sergej Korjučin.

Ministar za vanredne situacije u Tomskoj oblasti Mihail Begun priveden je pod optužbom za korupciju i primanje mita, a stručnjaci smatraju da bi uskoro moglo doći do novih hapšenja, javila je novinska agencija “Njuzvik”.

U aprilu je otpušteno 11 generala, među kojima su pojedini optuženi za korupciju.

Smjene su uslijedile u periodu kada se Rusija sprema za najveće vojne vježbe u posljednje četiri decenije.

Putin pozvan u Pariz na proslavu stogodišnjice od završetka velikog rata

Francuska je pozvala predsjednika Rusije Vladimira Putina u Pariz na ceremoniju obilježavanja 100 godina od završetka Prvog svjetskog rata, javili su ruski mediji, pozivajući se na izvor iz administracije francuskog predsjednika Emanuela Makrona.
Neimenovani izvor iz Makronove administracije rekao je da je Putin zajedno sa liderima 80 drugih država pozvan u Pariz na ceremoniju u čast stogodišnjice završetka Velikog rata.

Ranije je Makron rekao da namjerava da na svečanost u Pariz pozove lidere država - učesnica Prvog svjetskog rata, prenosi “Sputnjik”.

U čast ovog jubileja biće održan forum kojem će prisustvovati šefovi država, vlada i predstavnici drugih vodećih međunarodnih organizacija, na kojem će se razgovarati o inicijativama koje će pomoći snižavanja međunarodne napetosti.

Forum će biti održana od 11. do 13. novembra u Parizu.

Posljednji put ruski predsjednik je posjetio Pariz u aprilu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana