Путин смијенио 15 генерала

Срна
Путин смијенио 15 генерала

Москва - Предсједник Русије Владимир Путин смијенио је 15 руских генерала из Министарства унутрашњих послова, Министарства за ванредне ситуације, Федералне управе за извршење кривичних санкција и Истражног комитета.

Међу смијењеним генералима су замјеник руског министра за ванредне ситуације Владлен Аксенов и шеф Федералне управе за извршење кривичних санкција у Омску Сергеј Корјучин.

Министар за ванредне ситуације у Томској области Михаил Бегун приведен је под оптужбом за корупцију и примање мита, а стручњаци сматрају да би ускоро могло доћи до нових хапшења, јавила је новинска агенција “Њузвик”.

У априлу је отпуштено 11 генерала, међу којима су поједини оптужени за корупцију.

Смјене су услиједиле у периоду када се Русија спрема за највеће војне вјежбе у посљедње четири деценије.

Путин позван у Париз на прославу стогодишњице од завршетка великог рата

Француска је позвала предсједника Русије Владимира Путина у Париз на церемонију обиљежавања 100 година од завршетка Првог свјетског рата, јавили су руски медији, позивајући се на извор из администрације француског предсједника Емануела Макрона.
Неименовани извор из Макронове администрације рекао је да је Путин заједно са лидерима 80 других држава позван у Париз на церемонију у част стогодишњице завршетка Великог рата.

Раније је Макрон рекао да намјерава да на свечаност у Париз позове лидере држава - учесница Првог свјетског рата, преноси “Спутњик”.

У част овог јубилеја биће одржан форум којем ће присуствовати шефови држава, влада и представници других водећих међународних организација, на којем ће се разговарати о иницијативама које ће помоћи снижавања међународне напетости.

Форум ће бити одржана од 11. до 13. новембра у Паризу.

Посљедњи пут руски предсједник је посјетио Париз у априлу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана