Putin i Asad u Sočiju o narednim zajedničkim koracima

Srna
Putin i Asad u Sočiju o narednim zajedničkim koracima

Soči - Predsjednik Rusije Vladimir Putin održao je sastanak sa sirijskim predsjednikom Bašarom Asadom u Sočiju, izjavio je portparol ruskog predsjednika Dmitrij Peskov.

“Danas je u Sočiju održan sastanak predsjednika Rusije Putina i predsjednika Sirije Bašarom Asadom. Asad je bio u radnoj posjeti Sočiju”, rekao je Peskov.

Putin i Asad istakli su potrebu za stvaranjem dodatnih uslova za politički proces u punom formatu u Siriji.

“Održani su značajni pregovori. Istaknuta je potreba za stvaranjem dodatnih uslova za nastavak punopravnog političkog procesa, primjećeni su uspjesi kako tokom procesa u Astani, tako i u okviru Kongresa sirijskog naroda koji je održan u Sočiju”, rekao je Peskov.

Prema njegovim riječima, “sada je tokom sastanka razgovorano o narednim zajedničkim koracima”.

Asad je obavijestio Putina o spremnosti za pokretanje političkog rješenja u Siriji. On je takođe donio odluku da uputi svoju delegaciju za formiranje ustavnog odbora u UN.

Lideri su i ranije održavali sastanke u ljetnoj rezidenciji ruskog predsjednika. Asad je bio u Sočiju prije skoro pola godine. Sastanak je održan 20. novembra, ali je javnost upoznata sa time tek dan kasnije. Tada je Putin upoznao Asada sa rukovodstvom Ministarstva odbrane i Generalštaba. Predsjednik Rusije je tokom novembarskog sastanka govorio da se borba protiv terorizma u Siriji približava kraju, ali će se i dalje pojavljivati žarišta terorizma.

(Sputnjik)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana