Путин и Асад у Сочију о наредним заједничким корацима

Срна
Путин и Асад у Сочију о наредним заједничким корацима

Сочи - Предсједник Русије Владимир Путин одржао је састанак са сиријским предсједником Башаром Асадом у Сочију, изјавио је портпарол руског предсједника Дмитриј Песков.

“Данас је у Сочију одржан састанак предсједника Русије Путина и предсједника Сирије Башаром Асадом. Асад је био у радној посјети Сочију”, рекао је Песков.

Путин и Асад истакли су потребу за стварањем додатних услова за политички процес у пуном формату у Сирији.

“Одржани су значајни преговори. Истакнута је потреба за стварањем додатних услова за наставак пуноправног политичког процеса, примјеćени су успјеси како током процеса у Астани, тако и у оквиру Конгреса сиријског народа који је одржан у Сочију”, рекао је Песков.

Према његовим ријечима, “сада је током састанка разговорано о наредним заједничким корацима”.

Асад је обавијестио Путина о спремности за покретање политичког рјешења у Сирији. Он је такође донио одлуку да упути своју делегацију за формирање уставног одбора у УН.

Лидери су и раније одржавали састанке у љетној резиденцији руског предсједника. Асад је био у Сочију прије скоро пола године. Састанак је одржан 20. новембра, али је јавност упозната са тиме тек дан касније. Тада је Путин упознао Асада са руководством Министарства одбране и Генералштаба. Предсједник Русије је током новембарског састанка говорио да се борба против тероризма у Сирији приближава крају, али ćе се и даље појављивати жаришта тероризма.

(Спутњик)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана