Путин: Завршен велики посао, почињу фини радови

Срна
Путин: Завршен велики посао, почињу фини радови

Сочи - Припремни послови за Свјетски фудбалски куп у Русији скоро су завршени и сада почињу фини радови, рекао је данас руски предсједник Владимир Путин на састанку Надзорног одбора Организационог комитета у Сочију.

"Русија је спремна за такмичење. Доста је урађено и сада је на реду најзахтјевнија фаза - почињу фини радови на свим механизмима укљученим у процес одржавања Свјетског купа", рекао је Путин.


Он је додао да ће значајно порасти терет на руским регионима који ће бити домаћини такмичења. Утакмице се играју на 12 стадиона у 11 руских градова. Два стадиона налазе се у Москви.

Путин је позвао регионалне власти да осигурају комфорне услове за грађане, логистику за госте и спортисте, културни програм и безбједност на путевима, пренио је ТАСС.

"Наша дужност као добрих и брижних домаћина Купа је да водимо рачуна о сваком навијачу на утакмицама", рекао је Путин и додао да волонтери и припадници сервисних служби треба да пруже сву помоћ гостима у вези са смјештајем, храном и културним програмом.

Утакмице ће се играти од 14. јуна до 15. јула у Москви, Санкт Петербургу, Сочију, Казању, Саранску, Каљининграду, Волгограду, Ростову на Дону, Нижњем Новгороду, Јекатеринбургу и Самари.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана