Putin: Odluka vašingtona neće ostati bez odgovora Moskve

Srna
Putin: Odluka vašingtona neće ostati bez odgovora Moskve

Moskva - Odluka SAD o povlačenju iz Sporazuma o nuklearnim raketama srednjeg dometa neće ostati bez odgovora Rusije, izjavio je ruski predsjednik Vladimir Putin.

On je tokom sastanka o pitanjima industrije odbrane predložio razgovor o koracima Moskve u vezi sa potencijalnim povlačenjem Vašingtona iz Sporazuma i naglasio da je Rusija spremna da o tom pitanju razgovara sa partnerima iz SAD.

“Još jednom naglašavam da smo spremni za održavanje dijaloga sa američkim partnerima o ovom ključnom pitanju i nadam se da će oni ovom pristupiti sa punom odgovornošću”, istakao je Putin.

Predsjednik SAD Donald Tramp saopštio je u oktobru da Vašington planira da se povuče iz Sporazuma, optužujući Rusiju za njegovo kršenje, a Kremlj je odbacio takve optužbe.

Govoreći o razvoju vojnih snaga u Rusiji, Putin je istakao da se situacija na planeti nije smirila, javio je “Sputnjik”.

Putin je naglasio da Rusija u trenutnim uslovima, ne dozvoljavajući da bude uvučena u trku naoružanjem i koristeći fleksibilna, ali efikasna rješenja koja ne opterećuju budžet, mora da obezbijedi stabilan i uravnotežen razvoj vojske i mornarice, kako bi bile osposobljene da neutrališu bilo kakvu potencijalnu prijetnju.

Tramp je prošlog mjeseca izjavio da SAD formiraju svemirske snage, kako bi išle u korak sa Rusijom i Kinom.

Moskva je u septembru upozorila Vašington da ne raspoređuje konvencionalno oružje u svemir jer međunarodna zajednica mora da usvoji sporazum o takvom postupku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana