Путин: Одлука вашингтона неће остати без одговора Москве

Срна
Путин: Одлука вашингтона неће остати без одговора Москве

Москва - Одлука САД о повлачењу из Споразума о нуклеарним ракетама средњег домета неће остати без одговора Русије, изјавио је руски предсједник Владимир Путин.

Он је током састанка о питањима индустрије одбране предложио разговор о корацима Москве у вези са потенцијалним повлачењем Вашингтона из Споразума и нагласио да је Русија спремна да о том питању разговара са партнерима из САД.

“Још једном наглашавам да смо спремни за одржавање дијалога са америчким партнерима о овом кључном питању и надам се да ће они овом приступити са пуном одговорношћу”, истакао је Путин.

Предсједник САД Доналд Трамп саопштио је у октобру да Вашингтон планира да се повуче из Споразума, оптужујући Русију за његово кршење, а Кремљ је одбацио такве оптужбе.

Говорећи о развоју војних снага у Русији, Путин је истакао да се ситуација на планети није смирила, јавио је “Спутњик”.

Путин је нагласио да Русија у тренутним условима, не дозвољавајући да буде увучена у трку наоружањем и користећи флексибилна, али ефикасна рјешења која не оптерећују буџет, мора да обезбиједи стабилан и уравнотежен развој војске и морнарице, како би биле оспособљене да неутралишу било какву потенцијалну пријетњу.

Трамп је прошлог мјесеца изјавио да САД формирају свемирске снаге, како би ишле у корак са Русијом и Кином.

Москва је у септембру упозорила Вашингтон да не распоређује конвенционално оружје у свемир јер међународна заједница мора да усвоји споразум о таквом поступку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана